torstai 2. elokuuta 2012

Trysunda - Bönhamn 26.7.2012

Noin 20 mailin siirtymällä pääsimme taas nostamaan purjeet. Lännen ja luoteen välinen 5-8 m/s tuuli kiidätti Aquilan parhaimmillaan 7,5 solmun vauhtiin Maaritin ollessa ruorissa.



Tuuli oli juuri sopiva eskaaderin molemmille veneille. Aquilan uutta genoaa päästiin trimmaamaan halutun muotoiseksi. Maaritin kilpailuhenkisyys sopii purjehdusharrastukseen. Aquila saavutti tällä legillä kuvitteellisen maaliviivan juuri ennen Fiiaa.

 Genaakkeri kiihdytti Fiian hyvään vauhtiin.

Kallioisen lahden perältä avautui kaunis näkymä. Ranta on piukassa loma-asunnoiksi muutettuja kalastajien vanhoja majoja. Kylän pihoilla näkyy vielä hyvin kalastajakylän elämänjäljet. Vanhat verkkojen kuivaustelineet on jätetty paikoilleen ja rakennuksista on pidetty hyvää huolta alkuperäinen ulkomuoto säilyttäen.


Vierasvenesatama tarjoaa hyvät palvelut. Laiturin vieressä on huoltorakennus keittiöineen ja suihkuinen. Satama tarjoaa jopa langattoman nettiyhteyden, joka tosin oli tulopäivänä hieman jumissa. Lahden toisella puolella on yhteysalusten laituri, yksityisiä mökkejä ja kahvila. Kahvilasta voi ostaa aamuisin ennen kahvilan aukeamista tuoretta leipää ja patonkia. Aquilan aurinkoisessa sitloodassa nautitulla aamiaisella olikin tarjolla tuoretta rapeaa patonkia.




Ennen seuraavalle legille lähtöä Maarit ja Jaakko kävivät vielä kävelyllä satamasta lähtevällä luontopolulla. Polku nousee ylös idänpuoleisille kallioille, joilta on upeat näkymät aavalle merelle. Muutamissa kohdissa rantaa meri ja aika ovat syöneet kivet kauniin pyöreiksi, toisaalla taas kalliot muodostavat särmikkäitä portaita.

2 kommenttia:

  1. Tulin blogivierailulle, ihanalta kuulostaa teidän matka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vierailusta, tule toistekin! :) Kyllä on ollut ihanaa. Olemme iloisia siitä, että saamme viettää täällä aikaa vielä viikon verran!

      Poista