perjantai 10. elokuuta 2012

Muutamia Aquilan yksityiskohtia


Kuvassa on korjauslaminoitu ja samalla uudelleen maalattu keulaboksi, jonne mahtuu 5 kg:n kaasupullo. Niille, ketkä aikovat tehdä lasikuitukorjaustöitä, kerrottakoon, että topcoatin kovetteen ja työskentelylämpötilan kanssa kannattaa olla tarkkana. Omat kokemuksemme topcoatilla maalamisesta ovat, että aikaa ei ole liikaa tarjolla ja maalia kannattaa sekoittaa pienissä erissä. Kun maali lähtee sitkostumaan, niin ei mene kuin hetki siihen, että maali ei ole enää maalattavissa.

Aquilan kaikki ulkona olevat puuosat tiikkikansia lukuun ottamatta kunnostettiin talvella 2009-2010. Tiikkien saumat uusittiin keväällä 2010. Tiikit ovat jo niin vanhat, että hiominen ei ollut vaihtoehto. Tiikit tullaan uusimaan lähiaikoina. Kuvassa näkyy mittareiden taakse asennettu mahonkinen tausta, jolla piristettiin yleisilmettä.







Yhtenä aurinkoisena päivänä mieleen juolahtaneesta ideasta syntyi salongin puolelle tv:n katseluun tarkoitettu läppäritaso. Aquilan mastossa on digilähetykset ymmärtävä tv-antenni ja Anttilan alennuslaarista löytyi 10 eurolla tietokoneeseen tarkoitettu digiviritin. Ääni ohjataan veneen stereoiden kautta salongin kaiuttimiin. Tv:tä kaipaa purjeveneessä äärimmäisen harvoin, mutta sadepäiviin se saattaa tuoda iloa kuten myös Aquilan miehistön nuorimmille jäsenille DVD:n katselun myötä. Pöytä kulkee mukavasti mukana salongin sohvan alla silloin kun sitä ei tarvita.

S/y Fiiasta saadun vinkin innoittamana Aquilaan hankittiin Härnösandin Coopista kannellinen muovikannu vessapapereille tarkoitetuksi roskikseksi. Kannuun sopii maniosti hedelmäpussi tai koirankakkapussi. Niille blogin lukijoille tiedoksi, jotka eivät venevessaa ole käyttäneet, että pönttöön ei laiteta paperia, vaan paperit laitetaan erilliseen roskikseen. Pöntön huuhtelussa käytettävän veden määrä on niin pieni, että paperi saattaa tukkia putkistot.











Aquilassa on varsin kattavasti työkaluja, jotka kulkevat aina veneen mukana. Hyvin palvellut akkuporakone ilmoitti Härnösandissa, että molemmat akut ovat tulleet tiensä päähän.  Kesken jäänyt yrttilaatikon rakentaminen laittoi miettimään hankittaisiinko uusi kone vai tehtäisiinkö vanhasta ”perinteinen 12 voltin porakone”. Päädyttiin jälkimmäiseen vaihtoehtoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti