keskiviikko 8. elokuuta 2012

Barstahamn - Ulvöhamn 6.8.2012

Aquilan päällikkö tarkkaili Barstahamnissa tuulen virkoamista ja mieli teki jo purjehtimaan. Ulvöhön olisi muutaman tunnin matka.

Purjeet nostettiin heti, kun tuuli aukesi Barstaön takaa ja vauhtia saatiin sivumyötäisessä kuutisen solmua.

Högbondenin majakan valo kohoaa 75 metriä merenpinnan yläpuolelle. Majakka on Ruotsin toiseksi korkein. Majakan automatisointi on mahdollistanut vanhan majakanvartijoiden rakennuksen valjastamisen matkailukäyttöön. Aquilan miehistö ei tällä kertaa vieraillut majakalla, mutta ehkäpä ensi kerralla.

Virsikirjalla mennään kevyessä myötätuulessa.

Kun tuuli hieman tyyntyi, mutta vanha meri vielä rullasi mukavasti, miehistö päätti nostaa spinaakkerin ja hetkeä myöhemmin isopurje laskettiin alas.

Spinnulla mentiin Flasanin majakan puoleisesta aukosta sisään melkein laituriin asti. Aquilasta ova puuttuneet spinaakkerin skuuttien barberit, mutta nyt nekin viriteltiin paikoilleen. Vaasassa täytyy vielä myöhemmin tehdä muutamia hankintoja ja viimeistellä rikaus.

Kuvassa Flasanin majakka jäämässä Ulvön kapeikon kallioiden taakse. Kapeikon kohdalla meri kohisi vaikuttavan äänekkäästi rantakallioita vasten.

Ulvöhamn on kaunis pieni kylä, josta veneilijä löytää saunaa myöden kaikki tarvitsemansa palvelut. Rannassa on pari ravintolaa ja hotellilla on lisäksi oma ravintolansa. Yhteysalus "Ulvön" laiturin vieressä on kauppa ja merihuoltoasema. Aquila kiinnittyi ensin kunnan laituriin kaupan viereen, mutta siirtyi myöhemmin illalla hotellin rantaan muiden veneiden seuraksi. Hotellin ranta on uusittu vuonna 2010 ja puitteet ovat sen mukaiset. Positiivisena seikkana mainittakoon, että suhteellisen korkeasta satamamaksusta peritään pidempään viihtyviltä vierailta ensimmäisen vuorokauden jälkeen vain puolet. Aquilan miehistö päätti jäädä pitämään tiistaiksi ennustettua sadetta, pesemään pyykkiä, kirjoittelemaan blogia ja nauttimaan Ruotsin tv:n tarjoamista olympialaisista.

1 kommentti:

  1. Heipähei! Ihania kuvia matkaltanne, hauska seurata matkaanne näin.

    VastaaPoista