sunnuntai 4. elokuuta 2013

Teersalo 25.6. - Lootholma 26.6. - Iniö Norrby 27.6.

Ukkonen kolisteli mantereen puolella uuden miehistön (Joel, Samuel, Hanna ja Heikki) saapuessa 25.6. autolla Teersaloon. Kostea, lämmin ja täysin tyyni ilta ja seuraava aurinkoinen aamupäivä kuluivat veneen varustelussa ja muonavarastoa täydentäessä sekä vene-elämään totuttelussa.

Aquilan köydet irroitettiin puolen päivän maissa ja suunnaksi otettiin Kustavin Lootholma. Se on mukava, siisti ja suojainen vierassatama. Sinne meren lahdelta johtava ränni on todella kapea ja viitat keikkuivat ihan rantakaislikon reunassa. Varovaisesti edeten sinne pääsee isollakin aluksella, kuten saimme rännin puolivälissä kahden aluksen sivutustilanteessa kokea.
Kustavin Lootholma

Seuraavan päivän aikana purjehdimme upeaa, saarten välissä menevää väylää kohteena Iniön Norrby (satama 958). Olimme kuulleet kanssaveneilijöiltä sekä lukeneet siellä tehdyistä isoista vierassataman rakennustöistä.
 
Teimme pikku Aquilalla ajelun lähisaarten poukamiin. Kalliomaisemat ovat lumoavat.
 
Halusimme nähdä myös yhden tämän alueen upeimmista saaristokirkoista ja kylää sen ympärillä.

Iniö Norrbyn kyläkauppa palvelee monipuolisesti.
Iniön kirkko


 Lähtöaamuna tutkittiin tarkasti sade- ja salamatutkaa, sillä laaja ukkosrintama eteni Ahvenanmaalta kohti sijaintiamme. Muutaman tunnin kestäneiden ukkoskuurojen jälkeen rintama meni ohi ja niin vene toisensa perään lähti jatkamaan matkaansa. Niin oli meidänkin aika jatkaa matkaa. Irroitimme köydet puolen päivän jälkeen, kesäsateen raikastamassa säässä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti