perjantai 24. elokuuta 2012

Ulvöhamn - Rönnskären 11.8.2012

Edessä oli noin 60 mailin matka Selkämeren pohjoisosan yli Suomen puolelle, joten liikkeelle piti lähteä aikaisin aamulla. Kello soi 0600 Suomen aikaa ja liikkeelle lähdettiin heti aamutoimien jälkeen. Satamassa muut vielä nukkuivat, kun Aquila irroittautui laiturista, nosti hiiren hiljaa ankkurin ja lipui kohti Ulvön idänpuoleista salmea. Viereisen vaasalaisveneen kippari heräsi ja toivotti hyvää matkaa kättään heilauttaen. 


Meriaamiainen nautittiin hetki uloslähdön jälkeen. Meri oli lähes tyyni ja matkaa taitettiin koneella tuulen virkoamista odotellessa.



Kun Aquila ylitti Ruotsin aluevesirajan, laskettiin kohteliaisuus lippu tämän reissun osalta viimeistä kertaa.




Puolenpäivän jälkeen tuuli alkoi vähitellen olla sitä, mitä ennusteet edellisenä päivänä lupailivat ja vihdoin päästiin nostamaan purjeet. Loppumatkan Aquila kulki 5-8 solmua isopurjeen ja spinaakkerin voimalla. Purjeet laskettiin vasta juuri ennen Fäliskäretin sisäänmenoväylälle kääntymistä.


Fäliskäretin pooki

Fäliskäretin entiselle merivartioasemalle saavuttiin reilun 10 tunnin matkanteon jälkeen. Laiturissa oli jo muitakin veneitä ja illan aikana sinne saapui vielä muutama lisää. Aquilan miehistö sai taas pitkästä aikaa nauttia suomalaisesta saunasta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti