perjantai 3. elokuuta 2012

Bönhamn - Häggvik 27.7.2012

Bönhamnista lähdettäessä oli kevyt etelätuuli. Puksuttelimme siis koneella. Matkan puolivälin paikkeilla molempien veneiden miehistöt miettivät purjeiden nostoa, sillä kurssin muutos olisi antanut siihen mahdollisuuden. Aquila seurasi kuitenkin kiltisti edellä menevän Fiiaa ja koneella mentiin perille saakka.



Häggvikin sisääntuloväylä on kapea, mutta hyvin merkattu. Avomeripurjehduksen jälkeen maisema oli vaikuttava.

Kuvassa s/y Fiia saapumassa vierasvenesatamaan, jossa olikin jo useita veneitä. Löysimme kuitenkin helposti vierekkäiset paikat. Laiturilla saimme kuulla, että kylällä alkoi juuri vuosittainen jazzfestivaali, New Orleans JazzFestival. Siellä oli festivaaliohjelman mukaan myös suomalainen bändi soittamassa. Kävimme kävelemässä kylän läpi, mutta lipun hinta oli sen verran korkea pikaiselle kävijälle, että päätimme nauttia tyvenen illan rantaan tuomista sävelistä veneellä.


Kuvissa paikallinen höyrykäyttöinen yhteysalus, jota kävimme ihmettelemässä. Alus ilmeisesti liikennöi vielä 2011.

Rannassa kävi myös joutsenperhe tutustumassa vieraileviin veneisiin. Häggvikissä oli hyvät vierasvenepalvelut. Suihkut ja vessat olivat siistit. Keittiössä oli runsaasti tilaa sekä siellä oli astiastot ja muut keittiötarvikkeet vierailijoiden käytössä. Lisäksi rannassa oli puhdas puinen terassi, jonka päällä Fiian keulapurje viikattiin. Veneellä valmistetun illallisen sijaan, keräsimmekin ruokatarvikkeet kassiin ja menimme Hannun johdolla valmistamaan Mama Africa -aterian. Siinä oli kaikille uusia makuja, palmunsydämiä! Samaan aikaan alkoivat Olympialaisten avajaiset, joita ruotsalaiset tulivat seuraamaan keittörakennukseen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti