lauantai 4. elokuuta 2012

Häggvik - Härnösand 28.7.2012

Matkaa taitettiin kevyessä etelän ja idän puoleisessa tuulessa Häggvikistä kohti Härnösandia.

Matkaan lähdettiin heti pikasuihkun jälkeen. Häggvikin kapeikon jälkeen Aquilan miehistö luovutti kameran Fiiaan, jotta matkalla saataisiin kuvia Aquilan purjehduksesta. Tämän jälkeen vaihdettiin purjehdusvaatteet päälle ja nautittiin meriaamiainen.


Valitettavasti Aquilan ensimmäinen reittivalinta oli aavistuksen tuuleton Storön läheisyydessä ja Fiia pääsi harmillisesti karkaamaan kuvausetäisyyden rajamaille. Hetken kuluttua Aquilan taktikko kuitenkin ehdotti ulommaksi siirtymistä ja päällikön päätöksellä näin tehtiinkin. Vauhti kasvoi heti lähes kolmella solmulla, mutta Fiia oli jo ehtinyt karata saavuttamattoman matkan päähän. 

Härnösandissa on pohjoisesta tultaessa First Hotellin edessä oleva Norra Hamnen. Kahden sillan välissä on Nattviken, josta löytyy mm. suihkut ja muut huoltotilat. Lisäksi toisen sillan eteläpuolella on toistaiseksi remontissa oleva Kanaludden, jossa ei varsinaisia vierasvenepaikkoja tällä hetkellä ollut. Norra Hamnenin vieraat saavat nauttia hyvästä laiturista, sähköstä, vedestä, roskiksesta ja viereisen hotellin vessapalveluista. Mantereen puolelta lyhyen kävelymatkan päästä löytyvät mm. venetarvikeliike Härnö Marina, Lidl sekä isommat Coop ja ICA Maximarket. Coopista tämän eskaaderin miehistöt hankkivat kassikaupalla ruoka- ja juomatarvikkeita. Coopin tuoreleipävalikoima on kattava. Sieltä löytyy myös juusto-, makkara, liha- ja kalatiski. Aquilan kokki Maarit oli aivan innoissaan valikoimasta! Mainittakoon vielä, että Norra Hamnenin läheisyydessä on useita pankkiautomaatteja, joista saa nostettua käteistä pienempien paikkojen satamamaksuja varten. 


Tutuistuimme Härnösandin keskustan viihtyisiin kävelykatuihin. Härnösandista löytyy mm. Ruotsin pienin ja samalla ainoa valkoinen tuomiokirkko.

Illallista nautimme Nattvikenin Hamnkrogenissa. Viihtyisä ravintola tarjosi hyvää ruokaa ja juomaa sekä kesätarjoilijapalvelua! :)




Sunnuntaina 29.7. Aquilan kannella vietettiin Maaritin syntymäpäivää helteisessä auringonpaisteessa. Kylmän kuohuviinin kyydittämänä päivänsankari availi myös pienen paketin.

Päivän kunniaksi Aquilan mastossa liehuivat Suomen lipun ja Ruotsin kohteliaisuuslipun lisäksi myös kansainväliset viestiliput juhlaliputuksen muodossa. Viereisissä veneissä hymyiltiin ja toivotettiin onnea!

Saimme päivän aikana myös seurata kuinka etelästä ja pohjoisesta tulevat veneet kulkivat nostosillan läpi. Siltojen avaaminen täytyy kartassa olevan ohjeen mukaisesti tilata. Kartassa mainitaan, että silta avautuu tilauksen mukaan esimerkiksi klo 9-11 ja 18-20. Kannattaa kuitenkin soittaa kartassa mainittuun numeroon hyvissä ajoin, sillä silta saatetaan avata vain kerran tuona aikana jo tehdyn tilauksen mukaan. 

Hannu ja Jaakko käyttivät osan helteisestä iltapäivästä veneiden vesilinjojen pesuun. Tähän kelpo apuvälineeksi osoittautui Aquilan uusi kumivene. Miesten tehdessä töitä hiki hatussa (ilman hattua), naiset nauttivat tiskauksen jälkeen auringonpaisteesta Fiian peräkannella.


Sunnuntaipäivä oli kaunis ja aurinkoinen. Sellainen oli iltakin! Olikin otollinen hetki lähteä Aquilan kumiveneellä pyörähtämään mantereen ja saarien välisissä kanavissa. 


Härnösandin kirjakaupasta löytyi tuiki tarpeellinen kirja Höga Kustenilla purjehtiville. Kirjasta löytyy kattavasti kuvauksia vierasvene- ja luonnonsatamista Gävlestä Haparandaan. Suosittelemme kirjaa kaikille niille, jotka suuntaavat tälle seudulle!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti