tiistai 7. elokuuta 2012

Härnösand - Hornö Brygga 4.8.2012

Lauantai-iltapäivän käytimme isompien ruokaostosten tekemiseen. Saimme kauppareissulla nauttia myös kesäsateen kastelemista sandaaleista. Kaupasta mukaan tarttui mm. kebab-lihaa, kanaa, vadelmia, tuoretta leipä, chorizo-makkaraa, juustoa, graavattua lohta, fenkolia ja muita vihanneksia. Näillä ja muilla herkuilla mentäisiin iloisesti taas muuta päivä. Härnösandista matkaan lähdettiin ukkospilvien pyöriessä kaupungin ympärillä.

Icasta ostettu Skona-merkkinen tiskiaine päätti hieman purkautua matkalla kaupasta veneelle. Repun pohjalle valunut tiskiaine ei jättänyt Aquilan miehistölle muita vaihtoehtoja kuin heittää repun yli puurin. Reppu roikkui hetken aikaa perässä. Avonainen reppu kuitenkin hidasti nopeutta melkein solmun, joten se päätettiin nostaa pois.

Reppua sai vetää tosissaan vaikka Aquilan vauhti oli hiljennetty pariin solmuun.

Vielä viimeiset huuhtelut....

...ja puhdas! Reppu kaiteeseen kiinni ja auringonpaistetta odottelemaan!

Vålön niemenkärjen takaa avautuu hieno maisema, jonka pääosassa on Höga Kusten -silta. Harmillisesti tällä kertaa ilma oli hieman utuinen ja sateinen, mutta näky oli silti vaikuttava Raippaluodon siltaan tottuneelle.



Silta on Tanskan Ison-Beltin sillan jälkeen Skandinavian toiseksi pisin riippusilta 1,8 kilometrin kokonaispituudellaan. Jänneväli on 1 210 metriä ja pilarit kohoavat 180 metrin korkeuteen. Silta rakennettiin vuosina 1993-1997 tiesillaksi E4:lle.

Kuvassa oikealla on Hornö Brygga. Laiturissa on tilaa enintään noin kymmelle veneelle, poijuja on vähemmän. Laituri on ajalta ennen Höga Kusten -siltaa ja se on ollut yhteysaluksen laituri. Laituri on todella tukeva ja sen viereisestä huoltorakennuksesta löytyvät kaikki ruotsalaiseen retkiveneilyyn kuuluvat palvelut. Huoltorakennuksessa on myös kaksi kerrossänky, joissa satunnainen matkailija voi oikaista selkänsä. Ehkäpä mekin poikkeamme tässä moottoripyöräreissulla, joka tulee jossain vaiheessa suuntautumaan Höga Kustenin asfalteille.

Kävelymatkan päässä satamasta on Höga Kusten hotelli, jonne meidän piti sunnuntaina mennä syömään lounasta ennen seuraavale legille lähtöä, mutta sade ja ukkonen jätti hotellilla vierailun toiseen kertaan. Sen sijaan pistimme sadeasut päälle ja lähdimme kohti Barstahamnia.

1 kommentti: