lauantai 23. elokuuta 2014

Jänissalo - Linnansaari 2. - 8.7.

Aquilan miehistö vaihtui Vehmersalmen Jänissalossa. Anton, Maarit ja Jaakko lähtivät autolla kotia kohti. Heikin perheen etelään päin suuntautunut reissu alkoi. Miehistössä Joel, Samuel ja Heikki. Erityispiirteenä tämän kesän reissuilla on ollut geokätköily.
Ensimmäinen legi päättyi navakassa sivutuulessa ja sateessa, myöhään illallla Konnuksen kanavalle LePs:n Korkeasaareen. Toisella legillä seilattiin Kaitasaareen ja kolmannella Taipaleen kanavalle. Taipaleessa miehistöön liittyivät myös Sanni ja Hanna.

Ensimmäiset kolme päivää satoi ja paistoi vuorotellen sekä ukkosti isojen rakeiden kera.


Leppävirran eteläpuolella sijaitseva Kaitasaari on rauhallinen pysähdyspaikka. Siellä on pieni sauna ja tupa sekä siisti puucee ja keräilypiste. Navigointi syväväylältä on helppoa Veneilysaimaa-sivustolta löytyvien reittiohjeiden avulla.

Kaitasaaressa on matala laituri sekä pari käyttökelpoista poijua. Aquilalla kiinnittyminen onnistuu laiturin päähän.
Veneoloissa voi kätevästi, etenkin sadekelillä, yhdistää nukkumisen ja ruoanlaittovuoron.

Taipaleen kanavan yläpuolella on monipuolinen Varkauden Järvipelastajien palvelusatama. Sataman lähellä on rauhallinen parkkipaikka. Jätimme auton sinne pariksi viikoksi. Reissumme jatkui nyt koko perheen seikkailuna kohti Linnansaaren maisemia. Odotukset olivat korkealla, sillä Hanna ja Heikki ovat liikkuneet Haukivedellä aiemmin meloen ja luistellen.
Seuraavan päivän reittisuunnittelu

 Aamu valkeni aurinkoisena ja niin oli reissulaisillakin hymy herkässä. Aquila ja viisikkomme laskeutuivat Taipaleen kanavasta turvallisesti alas.
Hanna on treenannut Aquilan koneajoa tänä kesänä paljon. KuoPs:n keväällä järjestämä purjehduskurssi oli hänelle hieno alku tämän kauden harjoitukselle.

Linnansaaren lähestyminen jännitti navigointi- ja ohjailuvastuussa olleita Hannaa ja Heikkiä, sillä Linnansaaren eteläiseen satamaan (Sammakkoniemi) johtaa hyvin kapea, isojen kivien välistä menevä väylä. 
Väylä on hyvin viitoitettu matalilla viitoilla. Niinpä satamaan sisäänajo sujui hyvin.
Linnansaaren Sammakkoniemi

Teimme muutaman tunnin mittaisen kävely- ja eväsretken saaren pohjoispäähän. Sieltä löytyvät korkeat kalliot ja esteetön näkymä Haukiveden selälle. Luonto yllätti jälleen.... rantapuussa luikerteli upea rantakäärme.
Saaren kiertävä luontopolku on hyvin hoidettu
Linnansaaren korkeimmalla paikalla
Rantakäärme elementissään

Linnansaaren pohjoispuolella sijaitseva Iso-Uski on loistava ankkuripaikka. Aquila päätettiin ankkuroida tälle suojaiselle lahdelle. Seuraavana aamuna saimme herätä keskeltä hiljaista kansallispuistoa.
Samalla lahdella yöpyi kaksi venekuntaa.
Luonnonrauhaa

 Seuraava reittisuunnitelmamme tehtiin Savonlinnan kautta kohti Punkaharjua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti