perjantai 7. kesäkuuta 2013

Kevättalkoot 8.-12.5.2013

Kevättalkoot saatiin hyvään vauhtiin 8.5. ja kelit suosivat Aquilan kotisataman veneenomistajia. Yhden päivän aikana saatiin tehtyä pesu- ja vahaustyöt sekä osittainen pohjan myrkkymaalaus. Olemme todenneet saman kuin monet muutkin kanssaveneilijät, että pohjaan ei kannata maalata kallista myrkkymaalia joka vuosi lisää turhan takia. Edellisenä keväänä pohja maalattiin kokonaan. Tänä vuonna maalattiin vain ne kohdat, joista myrkkymaali oli kulunut. Nosturi saatiin hyvällä tuurilla tilattua saman viikon perjantaiksi ja niinpä Aquila pääsi ensimmäisten veneiden joukossa vesille.

http://yle.fi/uutiset/veneilykausi_aluillaan/6633212

Moottoria huollettaessa huomasimme, että polttoainejärjestelmän karkeasuodattimeen oli edellisen kesän jäljiltä kertynyt aika paljon sakkaumia. Paikallisesta venetarvikeliikkeestä hankittiin tankkiin laitettavaa lisäainetta, joka hajottaa sakan. Tästä syystä varauduttiin myös tuplamäärään suodattimia, jotta tulevan kauden reissuilla ei matkanteko tyssäisi varaosien puutteeseen. Mitä luultavimmin karkeasuodatin tullaan vaihtamaan ensimmäisten ajotuntien jälkeen.

"Tankkimatoa" suodattimessa
Lauantai kului kannenvahauksen parissa ja veneen varustelussa. Lähes kaikki Aquilan varusteet olivat taas talven lämpimässä varastossa. Iltapäivän aikana pääsimme talkoissa jo pystyttämään mastoa. Iltaan mennessä ei veneestä puuttunut enää kuin purjeet.

Sunnuntaina jatkettiin varustelua ja laitteiden testausta. Purjeiden asentamisen jälkeen Aquila alkoi olla lähes valmis kauden ensimmäiselle purjehdukselle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti