perjantai 18. lokakuuta 2013

Septijärjestelmän huolto

Septijärjestelmän huollossa puhdistettiin septitankki ja vaihdettiin kaikki letkut. Septitankin irroitus oli enempi kuin ajankohtainen, sillä rosteritankin poistoputken pää sekä rosterinen t-haara olivat reilusti tukossa. Tukkeuma oli kovaa, kivimäistä ainesta. Tuon kovettuneen massan poiston ja kloridipesun jälkeen tankki asennettiin paikalleen sekä letkut vaihdettiin uusiin. Samoin molemmat lappoventtiilit avattiin ja putsattiin. Samalla puhdistettiin perusteellisesti sivuboxin modulipinnat.
Vanhat jo kovettuneet PVC-letkut
Septitankin huohotinletku sekä WC:n huuhteluvesiletkut ovat Etran myymää kudosvahvisteista, läpinäkyvää 12 ja 19 mm muoviletkua.
Septiletkuiksi valittiin 38 mm Eurocord Sanitary, jossa on hajua läpäisemätön butyylikerros. Ne tilattiin X-marinelta Turusta.
http://www.x-marine.com/


Uusien letkujen asentaminen sivuboxin pohjalle.

 
Septitankin liitokset

Wc:n uusitut poisto- ja huuhteluletkut
 Wc:n pesualtaan ja pentterin tiskialtaan poistoletkujen vaihtotyö tehtiin melko viileässä kelissä (+4 - 8 C), joten kuumailmapuhaltimesta oli oiva apu letkuja sovittaessa. Myös kaikki poistoletkut ovat Etran myymää kudosvahvisteista, läpinäkyvää 19ja 32 mm muoviletkua.
Samalla huollettiin läpivientien sekä septin hanojen palloventtiilit suhauttamalla niihin pieni määrä Teflonia.
 

Kovettunut tiskialtaan poistoletku.

Kuumailmapuhallin on oiva apu!
 
Uusi poistoletku (wc)
Uusittu poistoletku (pentteri)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti