keskiviikko 28. elokuuta 2013

Elokuun iltapurjehdusten tunnelmia Kallavedeltä

Aquilalla on elokuussa tehty useita 2 - 5 tunnin mittaisia eri kokoisin miehistöin toteutettuja iltapurjehduksia. Niiden ansiosta miehistön taidot ovat vahvistuneet ja on saatu kokea yhdessä tekemisen meininki.

Seuraavat kuvat ovat tunnelmapaloja näiltä reissuilta.



Sateenkaari 22.8.





Vehmersalmen silta alituskorkeus 16 m

Turvaväliä jää 1-2 metriä


Ennen alitusta näytti hurjalta, mutta hyvin se meni!
Olimme saaneet muutamilta seuramme veneilijältä vinkkejä Suvasveden puolella odottavista retkikohteista. Yksi iso kysymys liittyi Vehmersalmen sillan alitukseen, sillä merikortissa on sillan korkeudeksi ilmoitettu 16 metriä ja Aquilan maston oletettu korkeus on 16,5 metriä. Tällaisten isojen siltojen aallokkoon sekä vedenkorkeuden vaihteluun liittyvä lisäys on noin metri.

Päätimme (Samuel ja Heikki) keskiviikkona käydä katsomassa paikanpäällä miltä silta ja alitustilanne näyttävät. Lähtösuunnitelma toteutui ja köydet irtosivat Pirttiniemestä klo 15.30. Keliolosuhteet tälle reissulle olivat mahtavat. Matkaa Pirttiniemestä n. 10 mpk, tuuli SW 6-9 m/s ja sillan lähellä kapeassa salmessa lähes tyyntä.
Sain alitukseen parilta avuliaalta veneilijältä käytännössä koettua lisätietoa. Niinpä rohkaistuin minäkin kokeilemaan..... usean 1-2 metrin päässä siltapalkista käynnin ja takaisinperuutuksen sekä keulagastin tarkan tähystyksen ansiosta rohkenin ajaa alle solmun nopeudella sillan ali. Kyllä kannatti, sillä nyt Suvasveden seikkailureitit odottavat myös Aquilaa ja sen miehistöjä.
Kävimme samalla katsastamassa sillan eteläpuolella olevan Millibaarin laituritilanteen.



Näkymä etelästä kohti Vehmersalmen siltaa

Millibaari ja tankkauspiste etuoikealla

Vehmersalmen Millibaarin edusta 28.8.




Jännä ilta-aurinko 28.8. Taustalla Ollinkari

Pari viimeistä tuntia ennen auringon laskua olivat valon ja pilvien yhteistä taidetta. Palasimme lähes tyyneen kotisatamaan juuri auringonlaskun aikaan klo 20.40.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti